Koop een stellingkast online bij 123 Magazijninrichting

123 Magazijninrichting beschikt over een ruim assortiment metalen stellingkasten geschikt voor veel verschillende doeleinden. Om uw ruimte efficiënt in te richten en tegelijkertijd zoveel mogelijk opbergruimte te creëren hebben wij diverse stellingkasten in ons assortiment. Bekijk hieronder ons complete assortiment stellingkasten. Naast de standaard uitvoeringen kunnen de stellingen ook op maat gemaakt worden. Informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen of kom langs in onze showroom om te kijken wat er allemaal mogelijk is!

Stellingkast voor uw garage of werkplaats 

Een opgeruimde en overzichtelijke garage? Voor het veilig en netjes opbergen van uw gereedschap en andere materialen zijn legbordstellingen uitermate geschikt. Bij 123 Magazijninrichting vindt u legbordstellingen in metalen en houten uitvoeringen. Deze stellingen zijn compleet inhaakbaar, waardoor u geen schroevendraaier nodig hebt bij het monteren. U kunt zelf uw opstelling van de stellingen bepalen en deze te allen tijde uitbreiden. Deze legbordstellingen kunt u gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld onze autobandenstellingen en bakkenstellingen.

Stellingkast voor uw kantoor of magazijn

Beschikt u over een grote voorraad kleine en middelgrote artikelen die u graag wilt opslaan? Kies dan voor onze grootvakstellingen. Deze stellingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en later gemakkelijk uit te bereiden. Een grootvakstelling biedt veel opbergruimte en beschikt over een grote draaglast. Deze metalen stellingkast is ideaal om te combineren met een archiefstelling, voor bijvoorbeeld het veilig opbergen van uw documentatie.

Voor het opslaan van (euro) pallets en zwaardere goederen zijn onze palletstellingen zeer geschikt. 123 Magazijninrichting beschikt over een ruim assortiment palletstellingen, die op basis van uw opslagbehoefte en beschikbare ruimte op maat worden gemaakt. Deze stellingen voldoen aan de wettelijk verplichte Europese FEM- en EN-normen en zijn eenvoudig te monteren.  Wilt u zwaardere goederen of langgoed liever horizontaal opslaan? Dan zijn onze draagarmstellingen een goed alternatief. Deze stellingen zijn er in verschillende soorten en maten, geschikt voor zowel binnen als buiten uw bedrijfspand en verkrijgbaar in enkelzijdige en dubbelzijdige varianten.

Stellingkast van hoge kwaliteit

Voor het opbergen van objecten in het magazijn is de stelling kast de ideale constructie. Het typerende aan deze kasten is het feit dat ze niet gesloten kunnen worden door middel van een deur. Dit biedt ook een aantal voordelen. Op deze pagina heeft u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de stellingkast. Zo hebben we het over het gebruik van dit type kast, de voordelen ervan en de bestaande soorten. Bovendien leggen we het verschil uit tussen stellingkasten en magazijnkasten. Vervolgens komt u meer te weten over gebruikte stellingen en ten slotte bespreken we de allocatie.

Het gebruik van een stellingkast

De stellingkast is wellicht het meest gebruikte soort kast in het magazijn. Dit is uiteraard niet zonder reden. Doordat de stelling kast niet gesloten of geopend hoeft te worden kan men nu eenmaal gemakkelijk voorwerpen opbergen of eruit halen. Vaak bestaat de magazijninrichting van een bedrijf uit rijen met stellingkasten die kunnen worden gebruikt om voorwerpen of objecten in op te bergen. Door middel van interne transportmiddelen zoals magazijnwagens kan men het materiaal dan op een soepele manier tussen alle stellingkasten verplaatsen.

De voordelen van de stellingkast

Het gebruik van stellingkasten biedt vele voordelen als we het vergelijken met andere opslagmethodes. Zo is de stellingkast allereerst gemakkelijk te monteren, demonteren en te verplaatsen. Hierdoor is het maken van aanpassingen in de inrichting van het magazijn geen ingewikkelde klus. Daarnaast maakt de stelling kast het mogelijk om op zeer eenvoudige wijze materialen of producten in- of uit te laden. Orderpickers maken hier dankbaar gebruik van en kunnen zo op een efficiëntere manier met behulp van orderpickwagens, steekwagens of palletwagens aan de slag. Bovendien hoeven werknemers de kastdeur niet te openen om erachter te komen wat er zich in de kast bevindt. Men weet vaak binnen één oogopslag welke soort materialen er in bevinden. Door middel van vloermarkering of locatieborden is het mogelijk om structuur aan te brengen tussen de vele soorten, zodat werknemers weten in welk gedeelte van het magazijn ze zijn. Ten slotte is ook het ruimtegebruik optimaal. Het is namelijk mogelijk om ook grotere materialen op te bergen in deze ruime kasten.

De diverse soorten stellingkasten

Er bestaan meerdere soorten stellingkasten, elk type heeft daarbij weer zijn voor- en nadelen ten opzichte van de andere soorten kasten. De verkrijgbare types magazijnstellingen bij 123 Magazijninrichting zijn:

Zoals u hierboven hebt kunnen zien is het aanbod aan soorten stellingkasten bij 123 Magazijninrichting enorm. Het beste wat u kunt doen is nadenken over wat voor soort materialen of objecten u wilt gaan opbergen in het magazijn. Zo zijn grootvakstellingen heel geschikt voor het opbergen van grote materialen, terwijl u kleine voorwerpen het beste kunt opbergen in bakkenstellingen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het type materiaal en de afmetingen ervan. Op basis van deze afwegingen kunt u besluiten om bijvoorbeeld een metalen, ijzeren, stelling kast met lades of een stellingkast op maat aan te schaffen. Het kan wellicht een verstandig idee zijn om contact met ons op te nemen indien u advies nodig denkt te hebben over het maken van een keuze omtrent de verkrijgbare soorten. Dan wordt u binnen een korte tijd voorzien van nuttig advies zodat het mogelijk is om het meest geschikte soort voor uw magazijn te verkrijgen.

Stellingkasten of magazijnkasten?

Een stelling kast met deuren of zijwanden wordt eigenlijk ook wel een magazijnkast genoemd. Vaak twijfelen ondernemers of het verstandig is om het magazijn te vullen met een stellingkast in plaats van magazijnkasten. Het gebruik van stellingen kost relatief minder geld en stellingen zijn daarnaast eenvoudiger te monteren. Ook kunnen magazijnmedewerkers sneller de werkzaamheden uitvoeren als ze de objecten opbergen en pakken uit stellingkasten. Het voordeel van magazijnkasten is dan weer dat deze op slot gezet kunnen worden en dat ze compacter zijn. Net als bij stellingkasten heeft men een ruime keuze als het gaat om magazijnkasten. Zo kan er gekozen worden voor materiaalkasten, gereedschapskasten of vakkenkasten.

De voordelen van gebruikte stellingen

Veel bedrijven beschikken over gebruikte stellingen voor op de magazijnvloer. Deze gebruikte stellingen kunnen namelijk ook nog steeds van uitermate goede kwaliteit zijn. Gebruikte stellingen zijn vele malen goedkoper en vaak alsnog zeer betrouwbaar. Meestal kunt u wel enige gebruikssporen zien, maar de prijs-kwaliteitsverhouding van gebruikte stellingen bij aanbieders als 123 Magazijninrichting is zeer goed. Bekijk op deze webpagina het allesomvattende aanbod van gebruikte stellingen. Onder andere de volgende soorten (gebruikte) stellingen zijn bij ons verkrijgbaar:

De allocatie van stellingkasten in het magazijn

Er zijn wel honderden, zoniet duizenden types voorwerpen die men in een stellingkast zou kunnen plaatsen. Het hangt uiteraard ook heel erg af van het type bedrijf. Een productiebedrijf, waarbij werknemers door middel van werkbanken en gereedschap mooie eindproducten creëren, heeft uiteraard meer ruimte nodig voor stellingkasten dan bijvoorbeeld een softwarebedrijf. Vaak is het wel zo dat waardevolle voorwerpen niet worden opgeborgen in stellingkasten, omdat deze wellicht gestolen zouden kunnen worden. Hierdoor is het toch het beste om bepaalde voorwerpen in ladekasten of draaideurkasten met een slot op te bergen. Vaak kiest men ervoor om de stellingkasten op een overzichtelijke en efficiënte manier te gaan plaatsen op de werkvloer in het magazijn. Het moet namelijk duidelijk zijn voor werknemers waar ze zich bevinden en welke routes ze het beste kunnen nemen. Uiteraard is het belangrijk om de veiligheid niet te vergeten en zodoende dient men de stellingkasten logisch neer te zetten, zonder dat nooduitgangen of deuren niet meer toegankelijk zijn.