Palletstellingen online kopen

123 Magazijninrichting is erkend leverancier op het gebied van de verkoop en montage van een tweetal topmerken palletstellingen. Stow en META zijn al jarenlang de grotere spelers op de markt op het gebied van palletstellingen en dit is niet voor niks. Bij een palletstelling kopen komen verschillende aspecten aanbod. Bij 123Magazijninstelling bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en dat tegen een scherpe prijs.

De voordelen van onze merken zijn:

 • Vaste afmetingen
 • Eenvoudige en snelle montage
 • Voldoen aan alle Europese FEM- en EM veiligheidseisen
 • Altijd uit te breiden!

De palletstellingen zijn eenvoudig samen te stellen en kunt u direct kopen in onze webshop!

123 Magazijninrichting

Waarvoor gebruikt u een palletstelling?

Een palletstelling is een stelling die geschikt is voor het opslaan van diverse soorten pallets. De meest voorkomende zijn:

 • Europallets
 • Wegwerppallets
 • Blokpallets

Dit type stelling wordt gebruikt in het bedrijfsleven om zware materialen in op te slaan die voornamelijk op een pallet gepakt zijn, vandaar ook de naam palletstelling.

Deze stellingen zijn ideaal om zware, grote en grote hoeveelheden in op te kunnen slaan. U vindt ze vaak terug in magazijnen, werkplaatsen en productieruimtes. Pallet stellingen kunnen zowel- binnen als buiten worden geplaatst, op diverse ondergronden, bijvoorbeeld op het houten oppervlak van een entresolvloer. Bij een palletstelling kopen heeft u bij 123Magazijninstelling uitgebreide keuze uit hoogwaardige stellingen.

Waaruit bestaat een palletstelling?

Een palletstelling lijkt een ingewikkeld product omdat er zoveel afmetingen en draaglasten beschikbaar zijn. Echter zijn de materialen heel eenvoudig te onderscheiden en samen te stellen. Elke stelling bestaat uit een basissectie. Elke sectie (basis- en aanbouw) bestaat uit:

Wilt u uw rij uitbreiden dan kunt u dit doen door middel van aanbouwsecties. Een aanbouwveld kunt u koppelen aan een basisveld. Een basisveld bestaat altijd uit twee staanders. Met een aanbouwveld bespaart u één staander. Dit scheelt in de prijs, voordelig toch?

Verschillende soorten stellingen

Als groothandel in stellingen heeft 123 Magazijninrichting allerlei soorten stellingen in het assortiment. Zowel bedrijfsstellingen als winkelstellingen zijn bij ons beschikbaar. Wij leveren ook doorrolstellingenbreedvakstellingen en accessoires voor stellingen zoals liggers.

Aan welke eisen moet een palletstelling voldoen?

Er gelden strenge veiligheid- en milieueisen voor palletstellingen. Dit is logisch gezien de afmetingen en de draaglasten die de stelling aan moet kunnen. Deze regels en eisen moet u in achting nemen bij een palletstelling kopen.

Onze palletstellingen voldoen aan alle wettelijke normeringen en eisen die u van een betrouwbare leverancier mag verwachten. Al onze producten zijn voorzien van een CE-keurmerk en voldoen aan alle Europese FEM- en EM veiligheidseisen. De kwaliteit wordt gewaarborgd volgens de ISO 9001 norm.

Ook niet onbelangrijk is dat een wettelijke dieptemaat van 110 cm verplicht is. Heeft u pallets met afwijkende afmetingen? Koop wel een stelling met een diepte van 110 cm. U kunt niveaus voorzien van vuren houten vlonders of roosters. Zo kunnen pallets met afwijkende dieptematen toch geladen worden.

Tevens adviseren wij bij de aankoop van een palletstelling deze te laten keuren en te voorzien van een belastingbord. Hierop staan alle gegevens (afmetingen, draaglasten, bouwjaar etc.)  van de desbetreffende stelling omschreven. Zo bent u goed voorbereid op eventuele controles van de Arbo en kan men direct zien dat u veilig werkt. Bij 123 Magazijninrichting kunnen wij ook de montage van uw stelling verzorgen. Bij ons staat veiligheid en kwaliteit altijd voorop. Juist daarom, zijn wij de juiste partner voor al uw magazijnbenodigdheden.

Let wel: Een belastingbord wordt alleen afgegeven als de palletstelling is geplaatst en gekeurd. Een magazijnkeuring door 123 Magazijninrichting kan hiervoor uitkomst bieden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat kost een palletstelling?

De kosten van een palletstelling kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten de grootte van de stelling (hoogte, breedte en diepte), het materiaal, de draagkracht en het merk. Bovendien kunnen kosten variëren afhankelijk van of je kiest voor een nieuwe of gebruikte stelling. Voor een nieuwe, standaard palletstelling, kun je verwachten ergens tussen de 150 en 800 euro per sectie te betalen, maar prijzen kunnen veel hoger zijn voor grotere of op maat gemaakte systemen. Installatie en levering kunnen extra kosten met zich meebrengen. Voor de meest accurate prijsinformatie is het aanbevolen om contact met ons op te nemen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een palletstelling?

Allereerst moet u de maximale hoogte en lengte weten om de hoogte van de staanders en het aantal secties dat u kunt plaatsen te bepalen.

De hoogte is eenvoudig te bepalen. Bekijk hoe hoog uw pand is en wat de hefhoogte van uw heftruck is. Online kunt u staanders van 200 t/m 800 cm kopen. Wilt u lager of hoger? Ook dit is geen probleem. Vraag hiervoor een offerte bij ons op.

Kijk daarnaast goed naar de vloer waarop u de palletstellingen wilt plaatsen. Rijdt u met een heftruck en/of is uw stelling hoger dan 250 cm? Dan moet u de stellingen altijd vastzetten met CE-vloerankers, vier stuks per staander.

Tip: Bekijk altijd of er vloerverwarming of waterleidingen aanwezig is en hoe diep deze zijn geplaatst. Als dit te dicht tegen het oppervlak geplaatst is kan er niet geboord worden en moeten de stellingen vastgekit worden.

Een palletstelling zelf online samenstellen!

123magazijninrichting.nl is hoofdleverancier van Stow. Dit is een Nederlands fabricaat wat door de jaren heen onveranderd qua systeem is gebleven. Het voordeel hiervan is dat dit merk ook in de toekomst makkelijk blijft aan te vullen of uit te breiden. Ook kunnen wij scherpe prijzen hanteren, snel leverbaar en tevens heel eenvoudig in elkaar te zetten.

 

Stow heeft veel diversiteit in afmetingen en draaglasten. Echter hebben zij de prioriteit gelegd op eenvoud. Dit betekent dat zij vaste afmetingen produceren en niet zoals vele andere merken veel afwijkende maten leveren.

Voor de vakbreedte moet u in kaart hebben welke soorten pallets er worden opgeslagen. Worden er alleen Europallets opgeslagen in uw palletstelling? Hiervoor wordt van een breedte van 90 cm per pallet uitgegaan en zijn drie vaste liggermaten te koop:

 • 180 cm – geschikt voor 2 europallets
 • 270 cm – geschikt voor 3 europallets
 • 360 cm – geschikt voor 4 europallets

Beschikt u over meer blokpallets of wegwerppallets dan europallets? Kies dan voor een afmeting 230 of 330 cm.

Het gewicht van de pallet bepalen

Opvolgend moet u bepalen wat het gewicht van een pallet is. Dit is belangrijk want liggers zijn er in diverse draaglasten en het is erg van belang dat de liggers ook de draaglasten van uw pallets kunnen dragen. Zodra er te veel gewicht op een liggerpaar komt te staan gaat deze doorbuigen of kunnen in het slimste geval barsten, met alle gevolgen van dien. U heeft bij ons de keuze uit een aantal vaste draaglasten die voor de meeste bedrijven voldoende zijn:

 • 2000 kg
 • 2500 kg
 • 3000 kg

De prijs van een Stow palletstelling is inclusief vloerankers en borgpennen. Deze hoeft u dus niet los te bestellen.

Leuk feitje: Wist u dat onze werkbanken ook gemaakt worden van Stow materialen? Erg handig en perfect te combineren met onze stellingen.

Komt u er niet helemaal uit? Bij de aanschaf van een palletstelling helpen wij u uiteraard ook graag telefonisch of per e-mail verder. Wij staan dagelijks voor u klaar om samen te kijken hoe de indeling het beste gemaakt kan worden om het maximale rendement uit uw vloeroppervlak kunnen halen.

Palletstellingen voor een ongekend hoge draaglast!

META palletstellingen kenmerken zich door de hoge draaglast die zij kunnen leveren. Heeft u meer dan 1000 kg nodig? Dan is een META stelling de oplossing voor u.

Meta palletstellingen zijn leverbaar met een draaglast tot maar liefst 4750 kg per niveau. Gaat u hier zelfs overheen qua gewicht? Ook maatwerk is mogelijk!

Een META palletstelling wordt al meer dan 20 jaar geproduceerd en dit blijft in de toekomst ook zo. Uitbreiding blijft altijd mogelijk. Ze worden geleverd inclusief 5 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard staan wij garant voor ons product. Onze producten moeten ook zeker na 5 jaar hun dienst nog jarenlang kunnen bewijzen.

Laat uw palletstelling monteren en keuren door 123 Magazijninrichting

123 Magazijninrichting kan ook de montage en keuring van uw magazijnstellingen verzorgen. Zo bent u niet afhankelijk van derden. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatie, keuring en montage van magazijninrichtingen. Zij zijn volledig VCA gecertificeerd en geven u een deskundig advies over veiligheid en inrichting.

 

Palletstellingen dienen elk jaar gekeurd te worden. Dit om eventuele mankementen zoals schades tijdig op te kunnen sporen en te herstellen.

Pallet stellingen zijn niet de enige soort stellingen die gekeurd moeten worden. De volgende stellingen dienen ook gekeurd te worden:

Wij bieden een compleet pakket aan, zodat als wij de deur bij u dichttrekken alles geregeld is en u weer veilig aan het werk kunt. Naast eerdergenoemde stellingen hebben wij ook mooie vatenstellingen en krattenstellingen in vele soorten en maten.

Ongekend veel mogelijkheden met palletstellingen

Wij bieden een standaard assortiment palletstellingen aan, met een zeer uitgebreide keuze qua afmetingen, type pallet of gewicht. Daarnaast is maatwerk ook mogelijk. Ook een volledig geautomatiseerd productieproces behoort tot de mogelijkheden.

Behalve staanders en liggers beschikken wij over een divers en breed aanbod accessoires om uw magazijn of bedrijfshal functioneel en veilig te laten werken. Zo leveren wij uit voorraad onder andere:

Palletstellingen voor ieder budget

Nu kan het natuurlijk zijn dat een nieuwe palletstelling buiten uw budget rijkt. 123magazijninrichting.nl wil iedereen altijd voorzien van kwalitatief goede stellingen.

 

Wij hebben naast nieuwe ook voldoende gebruikte palletstellingen op voorraad. Graag kijken wij samen met u welke partij aansluit in combinatie met uw budget of wensen.

Wij leveren alleen gebruikte stellingen van A-kwaliteit. Alles wordt grondig gecontroleerd op schades en/of gebreken en worden indien nodig hersteld. Naast gebruikte palletstellingen leveren wij ook:

Kortom wij bieden voor elke budget en iedere wens een geschikte magazijnstelling aan. Behoefte aan advies op locatie of wilt u meer informatie omtrent pallet stellingen? Neem contact met ons op per e-mail, chat, whatsapp of telefoon!

Wat kan een palletstelling voor mij doen?

Een palletstelling is een apparaat voor het opbergen van materialen en gereedschap maar vooral pallets. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, hout of plastic. Ze zijn vaak te vinden in garages en werkplaatsen of andere plekken waar veelal pallets worden gebruikt. Een palletstelling kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Sommige planken zijn speciaal ontworpen voor kleine items, terwijl andere worden gebruikt om pallets in op te slaan. Als je iets zoekt om je pallets te ordenen, dan is dit de perfecte oplossing. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige hebben veel planken, andere hebben weinig planken. Dit varieert omdat elk magazijn een andere inrichting nodig heeft en de palletstellingen voor andere doeleinden gebruikt worden. Ze kunnen aan de behoeften van elke gebruiker worden aangepast. Iemand die met kleine pallets werkt, wil misschien een stelling met veel legplanken, terwijl iemand die met een grote hoeveelheid pallets werkt misschien liever werkt met een versie met minder legplanken.

Palletstellingen als efficiënte opslagoplossing

Een palletstelling is een veelzijdige opslagoplossing, bestaande uit een rij verticale rekken met daaraan bevestigd horizontale legborden. De legplanken kunnen aan elke pallet worden aangepast, en de hoogte van de kolommen kan naar wens worden ingesteld. Ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Een palletstelling is een multifunctioneel opslagsysteem waarin materialen en gereedschappen ordelijk en overzichtelijk kunnen worden opgeborgen. Toch zijn pallets het meest gebruikt als opslagmateriaal. Er zijn verschillende vormen en maten om aan de eisen en behoeftes van verschillende klanten te voldoen. 123Magazijninrichting heeft jarenlange ervaring en expertise. Daarom zijn wij voor alle soorten magazijninrichting en het samenstellen van een gepersonaliseerde stellingen het juiste adres!

Meest gestelde vragen over Palletstellingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de verschillende opties binnen ons palletstelling assortiment. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen over palletstellingen verder uitgewerkt voor jou!

Hoe groot is een palletstelling?
+
Hoe diep is een palletstelling?
+
Hoe breed is een palletstelling?
+
Hoe groot is een palletstelling?
+
Moet ik mijn palletstelling laten keuren?
+