Grootvakstellingen van topkwaliteit

Grootvakstellingen zijn de juiste keuze voor de opslag van volumineuze, grote, en zware producten, die te klein zijn voor een palletstelling maar aan de andere kant te groot zijn voor een legbordstelling.

META logo
Stow Midirack grootvakstelling- projectfoto

Waarom een grootvakstelling?

Een grootvakstelling is ontwikkeld om handmatig producten in te kunnen pakken. Een grootvakstelling wordt ook vaak een breedvakstelling genoemd. Brede artikelen, zoals dozen, magazijnbakken of koffers variëren vaak in maatvoering en hiervoor is ruimte nodig, vaak meer dan een meter breed.

Wie heeft er behoefte aan een grootvakstelling? Elk bedrijf, van  een bloemenwinkel die potgrond op wil slaan, een bouwmarkt die compressors wil opbergen of een boekenzaak die dozen met boeken binnen krijgt. Een specifieke branche waar een grootvakstelling voor geschikt is, is er niet.

Elke klant die behoefte heeft aan handmatige opslag voor brede producten koopt een grootvakstelling. Ze zijn niet geschikt voor het opslaan pallets.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Eenvoudige en snelle montage
  • Maximale stabiliteit & draaglast
  • Veel opbergruimte
  • Diverse afmetingen om uw ruimte maximaal te benutten
  • Altijd uit te breiden!

Het is een perfecte oplossing voor de inrichting van uw magazijn, werkplaats en/of bedrijfspand.

Stel uw eigen grootvakstelling samen!

Door middel van ons productfilter aan de linkerkant van de pagina kunt u eenvoudig uw eigen grootvakstelling samenstellen en bestellen. Het bestaat uit basis- en aanbouwsecties. Een sectie bestaat uit drie onderdelen:

Wat is een grootvak niveau?

De liggers en legborden vormen samen het niveau van een breedvakstelling. Standaard krijgt u van ons drie niveaus per sectie. Uiteraard is dit helemaal naar wens in te delen. Losse niveaus zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Alle losse onderdelen van de grootvakstelling zijn ook te koop. Komt u een niveau te kort of heeft u een extra aanbouwsectie nodig? Bestel dan in onze webshop staanders of liggers en legborden (niveaus).

Verschillende soorten stellingen

Als groothandel in stellingen heeft 123 Magazijninrichting allerlei soorten stellingen in het assortiment. Zowel bedrijfsstellingen als winkelstellingen zijn bij ons beschikbaar. Wij leveren ook doorrolstellingenbreedvakstellingen an accessoires voor stellingen zoals liggers.

Grootvakstellingen in verschillende afmetingen en uitvoeringen

Grootvakstellingen zijn de allrounders in het stellingen segment. Ze zijn geschikt voor allerlei artikelen in verschillende formaten. Een webshop bijvoorbeeld, met producten uit verschillende segmenten, kan hier perfect mee uit de voeten!

Ze zijn verkrijgbaar in diverse draaglasten en afmetingen. Hierdoor kan de draaglast per legbord oplopen tot 600 kg en een maximale verdeelde draaglast van 4600 kg per sectie! Aanbevolen hoogtes zijn 200 en 250 cm. Hoger is niet gemakkelijk werken, omdat u er niet meer goed bij kunt. Een mogelijke uitkomst hiervoor kan zijn een opstapkruk of trap. Om de legborden te plaatsen dienen er liggers gemonteerd worden tussen de staanders. Deze zijn in verschillende breedtes leverbaar. De meest voorkomende maten zijn:

  • Hoogte: 200, 200, 250 en 300 cm
  • Breedte: 180, 220, 240 en 260 cm
  • Diepte: 60, 80 en 100 cm

Een oplossing voor elk bedrijf

Het voordeel van metalen niveaus is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ideaal voor bedrijven waar houten legborden niet geplaatst mogen worden, zoals in de voedselwaren industrie of bijvoorbeeld in een koelcel. Houdt rekening met een iets hogere prijs ten opzichte van de houten uitvoering.

Ideaal voor magazijnbakken en dozen

Een veel verkochte maat is de breedvakstelling met een diepte van 60 cm. Dit komt omdat er vaak magazijnbakken in de grootvakstelling worden geplaatst met een afmeting van 40 x 60 cm (bxd) of dozen met een standaardmaat van 60 x 60 cm (bxd). Voor deze maten is dit product de perfecte oplossing omdat de maximale ruimte van de stelling wordt benut. Uiteindelijk zijn deze kratten en dozen bedoelt om alle artikelen snel en netjes in op te ruimen.

Extra handig is dat u meerdere breedtematen kunt combineren om zo tot een perfecte samenstelling van uw grootvakstelling te komen. Het enige waar u rekening mee dient te houden is de dieptemaat, deze dient altijd gelijk te blijven. Hierdoor bent u verzekerd van de maximale benutting van uw werkoppervlak.

META en Stow grootvakstellingen online kopen bij 123 Magazijninrichting!

META grootvakstellingen worden reeds 25 jaar geproduceerd volgens dezelfde normeringen. Heeft u al er al een staan, of bent u van plan in de toekomst wellicht uw magazijn uit te breiden? Dan zit u bij META goed want dit blijft altijd mogelijk!

Ook zijn er voor  META diverse accessoires beschikbaar, zoals scheidingsbeugels vakverdeelschotten en sorteerpinnen. Hiermee kunnen materialen rechtop in de grootvakstelling geplaatst worden. Denk hierbij aan tafelbladen, auto uitlaten, houtpanelen, tegels of  bezems.

Sinds een jaar zijn ook Stow grootvakstellingen te koop in onze webshop. Stow biedt een aantal standaardmodules van uitstekende kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Extra niveaus zijn ook voor een gunstige prijs mee te bestellen.

Bekijk hierboven ons ruime aanbod grootvakstellingen en koop gemakkelijk en snel online. Heeft u vragen of wilt u eerst een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Bij 123 Magazijninrichting kunnen wij ook de montage van uw stelling verzorgen. Bij ons staat veiligheid en kwaliteit altijd voorop. Juist daarom, zijn wij de juiste partner voor al uw magazijnbenodigdheden.

Alternatieven voor een grootvakstelling

Heeft u naast een grootvakstelling nog behoefte aan een ander type magazijnstelling? 123 Magazijninrichting werkt samen met uitsluitend topleveranciers in Nederland en Duitsland. Hierdoor zijn wij in staat onderstaande producten rechtstreeks uit voorraad te leveren en een snelle levertijd te garanderen:

Stel uw magazijninrichting samen in onze shop of vraag gelijk een offerte aan. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Naast eerdergenoemde stellingen hebben wij ook mooie vatenstellingen en krattenstellingen in vele soorten en maten.

Meest gestelde vragen over Grootvakstellingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de verschillende opties binnen ons grootvakstelling assortiment. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen over grootvakstellingen verder uitgewerkt voor jou!

Waar moet ik op letten als ik een grootvakstelling ga kopen?
+
Hoeveel gewicht kan een grootvakstelling dragen?
+
Is het keuren van mijn grootvakstelling verplicht?
+
Wat is het verschil tussen een beginsectie en aanbouwsectie?
+