Draagarmstellingen

123 Magazijninrichting levert draagarmstellingen van uitsluitend (Duitse) topmerken, die tevens aan alle Europese normeringen en certificeringen voldoen. Een draagarmstelling is de flexibele oplossing voor het liggend opslaan van lange goederen en materialen in of buiten uw bedrijfspand.

META logo
Draagarmstelling voor binnen

Wat is een draagarmstelling?

Een draagarmstelling is een opslagsysteem dat gebruik maakt van een draagarm voor de afzonderlijke rekken of schappen. Een draagarmsysteem is een systeem waarbij een dragende balk slechts aan één kant wordt ondersteund, zonder andere externe schoren. Draagarmstellingen hebben individuele rekdragers die aan één kant aan staanders zijn bevestigd door middel van sleuf- en penbevestigingen of bouten. Er zijn geen andere schuine of verticale steunen bij betrokken, waardoor de rekken gemakkelijk materialen kunnen opnemen die langer zijn dan de rekoverspanning. Draagarmstellingen kunnen worden gebouwd als enkel- of dubbelzijdige eenheden en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd als modulaire assemblages.

Wat bedraagt de prijs van een draagarmstelling?

De eerste vraag die klanten ons vaak stellen is wat een draagarmstelling kost. Een directe prijs afgeven kan erg complex zijn. Dit omdat er meerdere factoren meespelen die allemaal invloed hebben op de prijs.

Voor het doen van een aankoop of het opvragen van een offerte is het handig de antwoorden op onderstaande vragen in kaart te hebben:

  • Waar komt de stelling te staan?
  • Hoeveel draaglast moet de stelling aankunnen?
  • Wat wordt de totale lengte?
  • Wat wordt de ruimte (vakbreedte) tussen de staanders?
  • Hoeveel draagarmenheeft u nodig?

Wellicht heeft u een draagarmstelling met dak nodig omdat de langgoedstelling buiten komt te staan? Ook dit zijn allemaal factoren die meespelen voor de berekening van de prijs van uw draagarmstelling. U kunt het zo uitgebreid maken als u zelf wilt.

In verhouding met een palletstelling is een draagarmstelling een stukje duurder. Dit heeft uiteraard een reden. Draagarmstellingen worden vaak met een massieven IPE-profiel geleverd. Doordat er veel meer staal in een IPE-profiel is verwerkt ten opzichte van de profielen die bij een palletstelling worden gebruikt, zijn draagarmstellingen een stuk zwaarder en hierdoor automatisch duurder.
Uiteraard kunt u er bij 123magazijninrichting.nl vanuit gaan dat u altijd de beste prijs en kwaliteit geleverd krijgt.

Draagarm stellingen in alle soorten, maten en prijzen!

Onze draagarmstellingen zijn zowel in lichte tot zeer zware uitvoeringen leverbaar. Zo hebben wij met de META Atlas een topper voor een erg aantrekkelijke, betaalbare prijs beschikbaar. Deze lichte draagarmstelling is direct uit voorraad leverbaar! Dit is een lichte variant voor de opslag van langgoed zoals PVC buizen en houten latten en/of profielen met weinig gewicht. Deze uitvoering van META is ideaal voor een productiehal, magazijn of inpakafdeling, en geeft u snelle toegang tot uw voorraad. Naast eerdergenoemde stellingen hebben wij ook mooie vatenstellingen en krattenstellingen in vele soorten en maten.

De META Atlas langgoedstelling is leverbaar in meerdere varianten: enkelzijdig, dubbelzijdig, inclusief verstelbare armen, verschillende armlengtes (gelijke armlengte of worden korter naar boven toe). U zult versteld staan wat er mogelijk is. Losse staanders zijn bij te bestellen zodat u ten alle tijde uw stelling kunt uitbreiden. Ook zijn de draagarmen dusdanig gemonteerd dat het ‘per ongeluk’ losraken niet mogelijk is. Bij 123 Magazijninrichting kunnen wij ook de montage van uw stelling verzorgen. Bij ons staat veiligheid en kwaliteit altijd voorop. Juist daarom, zijn wij de juiste partner voor al uw magazijnbenodigdheden.

Zware draagarmstelling van kwaliteit

Onze zware draagarmstellingen zijn in diverse hoogtes beschikbaar. Zowel enkelzijdig als dubbelzijdig met diverse draaglasten. De armen gaan maar liefst tot 1200 mm lang en kennen een ongekend zware draaglast. Ideale draagarm stellingen voor bijvoorbeeld de opslag van:

  • Pakketten hout
  • Metalen profielen
  • Extra lange pallets

Meta MULTISTRONG draagarmstellingen

Meta MULTISTRONG® is het draagarmsysteem voor alle soorten van langgoedopslag: van kleine compacte stellingen (enkel- en dubbelzijdig) tot lichte en middelzware materialen. Onze zware draagarmstellingen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten en perfect voor zware profielen of grote pakketten. Het grootste voordeel van deze stelling is dat u alles kunt opslaan zonder hinder te ondervinden van staanders, dat wel het geval is bij palletstellingen.
Leuk bijkomend voordeel: De draagarmen en staanders van de stelling zijn in meerdere kleuren leverbaar!

Ook hebben wij ook zware modules die als complete rij voor een gunstige prijs direct in onze webshop besteld kunnen worden.

Onze zware draagarmstellingen wordt enkel vervaardigd uit vuur verzinkt materiaal en volgens de normeringen: DIN 188000, RAL-RG 614/5 en BGR 234. Ook krijgt u bij elke langgoedstelling een officieel CE-keurmerk certificaat. Andere merken werken enkel met chroom. Dit lijkt hetzelfde maar enkel de buiten laag wordt dan verzinkt. Vuur verzinkt dringt door tot de kern van de stelling en is hierdoor veel sterker, steviger en bestand tegen schades of weersinvloeden. De kans op corrosie of roestvorming wordt geminimaliseerd tot een nulpunt. Ook zijn ze eventueel leverbaar met een dak waardoor uw draagarmstelling altijd gegarandeerd droog staat. Hierdoor kennen deze stellingen een zeer lange levensduur en is veiligheid 100% gegarandeerd.

Verschillende soorten stellingen

Als groothandel in stellingen heeft 123 Magazijninrichting allerlei soorten stellingen in het assortiment. Zowel bedrijfsstellingen als winkelstellingen zijn bij ons beschikbaar. Wij leveren ook doorrolstellingenbreedvakstellingen van accessoires voor stellingen zoals liggers.

Voordelen van het gebruik van draagarmstellingen

Draagarmstellingen bieden talrijke voordelen aan eigenaars van magazijnen en opslagsystemen. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

Installatiegemak
Een typische draagarmstelling is gemakkelijk te installeren en vereist geen deskundige tussenkomst om in uw opslagruimte te passen. De meeste magazijnen zijn al uitgerust met het gereedschap en het personeel dat nodig is voor de montage van een compleet systeem, waardoor het kosteneffectief is.

Toegankelijkheid
Artikelen die in draagarmstellingen worden opgeslagen, zijn gemakkelijker toegankelijk dan de meeste andere opslagsystemen omdat er geen naar voren gerichte balk of staander is. Een heftruckchauffeur die bijvoorbeeld voorwerpen uit een draagarmstelling wil halen, kan er gewoon voor gaan staan, de voorwerpen van de draagarmen tillen, terugrijden en naar de volgende locatie rijden.

Verhoogde opslagcapaciteit van het pakhuis
Draagarmstellingen kunnen vele producten opslaan die voor andere opslagsystemen niet geschikt kunnen zijn. Kortom; effectief de opslagcapaciteit en de veelzijdigheid van het pakhuis verhogen en dus koopwaar van de vloer houden.

Aanpasbaar
U kunt het hele systeem aanpassen aan uw opslagbehoeften. Zo kunt u bijvoorbeeld het aantal staanders van uw draagarmstelling, de afstand tussen elke staander, de totale hoogte van het systeem en het aantal stangen configureren.

Verstelbaar
Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de hoogte van de draagarmen van uw systeem aan te passen. Dankzij deze verstelbaarheid kunt u ladingen van verschillende afmetingen plaatsen en afstemmen op de maximale werkhoogte van uw zijladers of vorkheftrucks.

Zeer geschikt voor zware ladingen
Hoewel de gewichtscapaciteit van een draagarmsysteem van meerdere factoren afhangt, kunnen ze over het algemeen gemakkelijk zware lasten dragen. Raadpleeg de specificaties van uw model voor de exacte waarden, wij helpen u hierin graag verder!

Waarom een dubbelzijdige draagarmstelling kopen?

Draagarmstellingen zijn in twee opties leverbaar:

Wanneer u de ruimte heeft en u wilt het magazijnoppervlak maximaal benutten is het raadzaam meteen voor een dubbelzijdige te kiezen. Dit zorgt voor dubbele opslag en heeft in verhouding bijna hetzelfde oppervlak nodig als een enkelzijdige opstelling.

Een dubbelzijdige langgoedstelling word vaak midden in een magazijn of bedrijfshal neergezet zodat er makkelijk van beide kanten kan worden geladen. Heeft u meer behoefte aan een draagarmstelling met dak voor buiten? Ook deze kan geleverd worden door 123Magazijninrichting.

Klanten denken vaak dat zij voor een dubbelzijdige draagarmstelling twee enkelzijdige stellingen nodig hebben en dat deze met de rug tegen elkaar moeten worden gezet. Dit is niet de bedoeling. Een dubbelzijdige draagarmstelling zijn gewoon beschikbaar en bestaat uit een staander waarvan de voet aan beide kanten gelijk is qua afmetingen en waar draagarmen aan beide kanten kunnen worden gemonteerd.

Enkelzijdige draagarmstellingen

Enkelzijdige draagarmstellingen worden vaak voor een muur geplaatst. De voet biedt alleen stabiliteit aan de voorzijde van de staander. Ook de draagkracht is hierop gebaseerd.

Een enkelzijdige opstelling staan en u wilt zonder te veel kosten switchen naar een dubbele? Bestel dan bij ons alleen losse voeten en wissel deze om! Of neem direct contact met ons op.

De huidige draagarmen kunt u blijven gebruiken. Mocht u extra draagarmen nodig hebben dan zijn deze uiteraard los bij te bestellen. Overigens hoeft de hoogte van de bevestiging van de draagarmen aan beide kanten van een dubbelzijdige draagarmstelling niet gelijk te zijn, dit kan zelf worden bepaald.

Meest gestelde vragen over Draagarmstellingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de verschillende opties binnen ons draagarmstelling assortiment. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen over draagarmstellingen verder uitgewerkt voor jou!

Hoe werkt een draagarmstelling?
+
Hoe laad je een draagarmstelling?
+
Hoe plaats je goederen in een draagarmstelling?
+