Wat is de ideale werkbank hoogte?

De ideale werkbank hoogte is voor iedereen anders. Dit heeft te maken met de lichaamsbouw, lengte en gewicht. Tevens verschilt dit ook nog tussen man en vrouw. Allereerst is het heel belangrijk dat u goed in kaart moet hebben wat voor werkzaamheden er worden uitgevoerd. Werkzaamheden kunt u in drie types onderscheiden:
  • Precisiewerk
  • Licht werk
  • Zwaar werk
123magazijninrichting.nl kan helaas niet zien onder welke categorie uw werkzaamheden vallen. Daarom geven wij u graag advies waarmee u rekening dient te houden tijdens de keuze voor het uitkiezen van de juiste werkhoogte met betrekking tot uw werkbank. Het belangrijkste is: Hoe preciezer en specifieker de werkzaamheden zijn, des te meer een juiste afstelling van de werkbankhoogte van belang is!

Welke hoogte is voor uw geschikt?

Als u staand aan het werk bent dan voert u vaak zwaardere taken ten opzichte van zittend werk. Materialen waarmee u werkt moeten snel kunnen worden verplaatst. Dit kunt u het beste uitvoeren als u met uw handen 10 cm onder uw ellebogen werkt. Uitgaande van een gemiddelde Nederlander komt dit neer op ongeveer 100 cm. Wij hanteren bij al onze werktafels een standaard werkbank hoogte van 100 cm. Dit geld tevens voor de werkbanken op wielen! De hoogte van de wielen en de houten bladen zitten bij de 100 cm hoogte ingecalculeerd.  
Stow werkbank op wielen met ladeblok
 

Uw werkbank in hoogte aanpassen

Het is mogelijk om een Stow werkbank of een Stow werkbank op wielen aan te passen in hoogte. Veel voorkomende werkhoogtes zijn:
  • 85 cm
  • 90 cm
  • 95 cm
85 en 90 cm wordt verkocht voor (vrouwelijke) medewerkers die langdurig werkzaamheden verrichten aan één van onze werkbanken zoals inpakwerkzaamheden of het picken van orders. De hoogte van 95 cm wordt het vaakst als lagere maat verkocht. De reden hiervoor is dat het postuur van een mens vaak verschilt. Voorbeeld: Iemand met een lengte van 190 cm maar met korte benen komt niet goed weg met een werkhoogte van 100 cm. Het inkorten van een werkbank hoogte brengt bij ons geen extra kosten met zicht mee. Tijdens het afrekenproces kunt u zelf de lagere werkhoogte doorgeven en wij verzorgen de rest, handig toch?

Een werkbankhoogte hoger dan één meter nodig?

Het kan voorkomen dat voor werkzaamheden zoals inpakken of monteren een werktafel met een hoogte van 100 cm te laag is. Dit kan ook een probleem geven voor mensen die langer zijn dan twee meter. Nu zult u denken als wij alleen een standaard werkbank hoogte leveren van 100 cm en het altijd kunnen inkorten, dan is een hogere werktafel met een hoogte van 100 cm niet leverbaar? Dit is bij 123magazijninrichting.nl wel mogelijk! Het blauwe frame kent exact dezelfde indeling als een staander van een Stow palletstelling. Ook worden hiervoor dezelfde materialen gebruikt voor het produceren van werkbanken met een hoogte hoger dan één meter! De werkbanken worden onder andere gebruikt voor houtbewerking.

Ander product maar toch dezelfde werkhoogte?

Wist u dat de algemene werkhoogte van 100 cm ook wordt toegepast op andere producten binnen een magazijn? Zo gelden voor de intern transport categorie dezelfde regels qua werkhoogte. U komt dus niet voor verassingen te staan met verschillende werkhoogtes. U kunt orderpickwagens en montagewagens online bestellen om zo functioneel en verantwoord in uw werkplaats of magazijn te kunnen werken.

Een werkbank volledig op maat kopen?

Indien u een werkbank die in hoogte is aangepast gemaakt online wilt kopen dan heeft u twee mogelijkheden:
  • Tijdens het afrekenproces kunt u aangeven wat de desgewenste hoogte moet worden.
  • Mocht u ook andere wensen hebben qua afmetingen liggers of een andere afmeting en/of afwerking werkblad willen dan is de snelste manier om ons offerteformulier voor een werkbank op maat in te vullen.

Wat is de ideale hoogte van een werkblad?

De werkblad hoogte is afhankelijk van de persoon die gebruik maakt van de tafel en hoe dik het werkblad is. Veel gebruikte werkblad hoogtes zijn, 85, 90 of 95 cm.

Advies nodig bij het uitzoeken van de juiste werkbank?

U wilt een werkbank kopen maar twijfelt over welke hoogte voor u en/of uw personeel geschikt is? Of wilt u een combinatie van producten bestellen maar weet u niet of dit de goede combinatie is voor uw werkplaats? Neem contact met ons op. Ons ervaren verkoopteam adviseert u graag over de hoogte van de werkbank die aansluiting bij de werkzaamheden die u gaat uitvoeren. U kunt ons op werkdagen bereiken via e-mail, telefoon, chat of Whatsapp! Werkbank op maat bestellen