Magazijnkeuring

Als bedrijf en/of organisatie  bent u verplicht om uw magazijn jaarlijks te laten keuren. Een magazijnkeuring houdt in dat alle stellingen in uw magazijn veilig zijn.

Magazijnstellingen moeten jaarlijks gecontroleerd worden op schades, gebreken en onveilige situaties en uiteindelijk goedgekeurd zijn voor gebruik. Hierbij moet u onder andere denken aan palletstellingen, draagarmstellingen en entresolvloer(en).

Wist u dat een jaarlijkse magazijnkeuring verplicht is? Uw veiligheid, de veiligheid van uw collega’s en hun werkomgeving, is onze prioriteit nummer één. U wilt toch ook de risico’s op de werkvloer minimaliseren?

MBK Magazijnkeuringen

Benieuwd wat 123 Magazijninrichting B.V. voor uw bedrijf kan betekenen? Vul hieronder geheel vrijblijvend uw gegevens in en wij informeren u graag verder.

  • Bijvoorbeeld: Palletstellingen, draagarmstellingen, entresolvloer(en) etc.
 

Wat is een magazijnkeuring?

Een magazijnkeuring is een jaarlijkse controle waarbij het magazijn gecontroleerd wordt op de veiligheid. Dit is van belang aangezien het noodzakelijk is om uw werknemers een veilige werkomgeving te bieden. Bovendien verplicht de Arbo Wetgeving zelfs dat het magazijn jaarlijks wordt gekeurd door een onafhankelijk keuringsbedrijf. Bij een magazijnkeuring worden alle relevante aspecten op een aantal indicatoren gekeurd. Hierbij worden onder andere de stellingen en vloeren van het magazijn op professionele wijze gecontroleerd. Na afloop van de keuring krijgt u advies over de aspecten van het magazijn die aangepakt kunnen of moeten worden. Een magazijnkeuring kan binnen enkele uren al worden voltooid en na afloop ontvangt u een certificaat dat bewijst dat u magazijn veilig is. Wilt u voldoen aan de eisen van de Arbo Inspectie en de veiligheid in het magazijn kunnen garanderen aan uw werknemers? Dan kunt u het beste en betrouwbare keurmeester inschakelen!

Wat wordt er gekeurd tijdens een magazijnkeuring?

Tijdens de magazijnkeuring worden er veel aspecten van het magazijn gecontroleerd. Het gaat er met name om dat mogelijke veiligheidsrisico’s gereduceerd worden. Een keuring helpt hierbij omdat de keurmeester aan kan geven welke aspecten er in het magazijn verbeterd moeten worden. Er kunnen diverse onderdelen van het magazijn worden gekeurd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de betrouwbaarheid van palletstellingen of haspelstellingen. Ook kunnen zowel nieuwe stellingen zoals legbordstellingen als gebruikte stellingen kunnen worden gecontroleerd worden op de veiligheid. Na afloop van de keuring krijgt u een duidelijk advies. Zo kan de keurmeester u ook aanraden om bepaalde veiligheidsartikelen aan te schaffen.

Wie mag stellingen keuren?

123Magazijninrichting kan zowel uw hele magazijn als enkel uw stellingen keuren. Wij zijn gecertificeerd om ISO keurmerken voor stellingen te verzorgen. Samen met 123Magazijninrichting weet u zeker dat uw stellingen en magazijn goed gekeurd en veilig zijn.

Het belang van een magazijnkeuring

Een magazijnkeuring is cruciaal voor veel bedrijven. Wanneer bepaalde zaken in het magazijn niet tijdig worden aangepast kunnen hele nare situaties ontstaan. Bij een magazijnkeuring worden deze mogelijke risico’s in kaart worden gebracht zodat er iets aan gedaan kan worden. Hierdoor zal men in de toekomst ongelukken of andere vervelende gebeurtenissen voorkomen. Het gehele magazijn kan worden gekeurd en vaak gaat er ook speciale aandacht naar risicovolle materialen zoals stellingen met gevaarlijke stoffen. U kunt zelf kiezen of u ook bepaalde delen van het magazijn laat keuren. Het is namelijk zo dat niet alles verplicht gecontroleerd dient te worden. Zo is het niet noodzakelijk, maar wellicht belangrijk, om bijvoorbeeld valbeveiliging, ladders, heftafels of elektrisch gereedschap te laten controleren. Een voordeel van de magazijnkeuring is het certificaat dat u na afloop van de keuring en de aanpassingen ontvangt. Hiermee kunt u aan alle instanties laten zien dat het magazijn waarin gewerkt wordt veilig is en voldoet aan de voorschriften. Dit certificaat is in totaal geldig voor 1 jaar.

Afgekeurde stelling?

Wanneer er teveel fouten gevonden worden in uw magazijnstellingen kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden volgens de wetgeving, gevolg hiervan is dat de stellingen afgekeurd worden. Mocht de stelling afgekeurd worden kunt u deze laten repareren of vervangen voordat er een geldig certificaat afgegeven kan worden. Een magazijnstelling kan afgekeurd worden vanwege: Aanrijdschade aan de stelling, stellingen die verbouwd zijn, geen borgpennen, losse boutverbindingen, niet juist verankerd aan de vloer of vervorming van de stelling door teveel gewicht.

Heeft u nog geen afgekeurde stellingen maar wilt u dit zekers voorkomen? Neem dan tijdig contact op met ons voor een inspectie, op deze manier voorkomt u problemen met uw magazijnstellingen en blijft uw werkplaats veilig voor iedereen!

De kosten van een magazijnkeuring

Een magazijnkeuring hoeft in veel gevallen helemaal niet veel geld te kosten. Het is bij MBK magazijnkeuringen mogelijk om vanaf 75 euro uw magazijn te laten keuren! Dit is uiteraard een hele goede deal. Vergeet niet dat een magazijnkeuring ervoor zorgt dat uw magazijn op de lange termijn veiliger is. En een verhoogde veiligheid zal leiden tot minder of geen calamiteiten, wat ook weer kosten zal besparen. Een magazijnkeuring is dus als het ware een noodzakelijke én verstandige investering in de toekomst van uw bedrijfsveiligheid.

Waarom een magazijnkeuring door MBK magazijnkeuringen?

Voor een betrouwbare magazijnkeuring raden wij MBK magazijnkeuringen aan. Kiest u voor de diensten van deze onderneming, dan komen er vakkundige veiligheidsexperts over de vloer die u van heel handig advies zullen voorzien.  Uw uw magazijn wordt dan op professionele wijze worden beoordeeld volgens de Arbo Wetgeving. Ook ontvangt u een uitgebreid inspectierapport en een offerte voor de herstelwerkzaamheden. Zo is het meteen duidelijk wat er aangepast dient te worden om de veiligheid in uw magazijn te kunnen garanderen!

Over ons 

MBK magazijnkeuringen is een jong en dynamisch bedrijf en werkt onder de hoede van 123 Magazijninrichting, en beschikt over volledige gecertificeerde keuringsmeesters.

Uw veiligheid, de veiligheid van uw collega’s en hun werkomgeving, is onze prioriteit nummer één, want u wilt toch ook de risico’s op de werkvloer minimaliseren?

Laat vandaag nog een magazijnkeuring door ons uitvoeren en u bent verzekerd van een veilig magazijn!

Wetgeving

Volgens de Arbo Wetgeving bent u verplicht uw magazijn één keer per jaar door een onafhankelijk keuringsbedrijf te laten keuren. Minimaliseer de kans op ongevallen en kies voor een veilig werkomgeving. Laat uw magazijn vandaag nog keuren door MBK Magazijnkeuringen.

✅ Vrijblijvend advies na afronding keuring
✅ Plan van aanpak herstelwerkzaamheden!
✅ Logistiek advies voor verbetering, veiligheid en optimalisatie van uw magazijninrichting!

Protocol

Het keuringsprotocol waarmee de keurmeester werkt, omvat samengevat een visuele in- spectie van de stellingen en een beoordeling van de constructie.

Aan de hand van een checklist wordt gecontroleerd of het gebruik van uw stellingen overeenkomt met de gebruiksveiligheid als omschreven in de ARBO – regelgeving en de NEN-EN15635.

Hierbij worden alle componenten van uw magazijnstellingen o.a. gecontroleerd op schade, juiste montage, en correct gebruik.

Wat keuren wij?

Wij keuren alle soorten magazijnstellingen zoals:

Palletstellingen
Draagarmstellingen
Legborstellingen
Entresolvloeren

Daarnaast kunnen wij optioneel ook de keuring verzorgen voor: 

✅ Elektrisch gereedschap
✅ Valbeveiliging
✅ Klimmateriaal zoals trappen en ladders

Werkwijze

Wij keuren volgens de Arbo wetgeving en alle gelden Europese normen!

U krijgt vrijblijvend advies na afronding keuring en een plan van aanpak met betrekking tot de nodige herstelwerkzaamheden! Tevens krijgt u een advies voor verbetering, veiligheid en optimalisatie van uw magazijninrichting!

Plan van aanpak

✅ Een keurmeester komt uw magazijn inspecteren
✅ Er wordt een inspectierapport opgesteld
✅ U krijgt een offerte voor de herstelwerkzaamheden
✅ De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd
✅ Vervolgens volgt een controle op het herstel
✅ Bij goedkeuring ontvangt u van ons het certificaat.
✅ Uw magazijn is dan goedgekeurd voor 1 jaar!

U zult denken dat dit financieel gezien een behoorlijke investering is. Niets is minder waar! Onze magazijnkeuringen beginnen al vanaf € 75,00 ex. btw!