Waarom een magazijn keuring laten uitvoeren?

Waarom een magazijn keuring laten uitvoeren?

Elk bedrijf wil natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met de werkzaamheden als het magazijn gereed is. Toch is het belangrijk, en zelfs verplicht, dat het magazijn wordt gekeurd. Zonder deze keuring kunnen er namelijk veiligheidsrisico’s overzien worden, wat kan resulteren in onwenselijke situaties. U wilt natuurlijk garanderen dat uw werknemers op een veilige manier aan de slag kunnen in het magazijn. In deze blog bespreken we daarom alle zaken die te maken hebben met een magazijn keuring. Zo komt u ten eerste te weten wat er gekeurd gaat worden en waar een magazijn aan dient te voldoen. Vervolgens leggen we uit hoe u het beste voorbereid kunt zijn op zo’n keuring. Ook bespreken we waar u een magazijn keuring uit kunt laten voeren. Ter afsluiting gaan we het nog hebben over de mogelijkheden bij 123 Magazijninrichting. Lees dus vooral verder!

Wat wordt er gekeurd tijdens een magazijn keuring?

Tijdens de keuring van het magazijn zijn er veel zaken die gecontroleerd dienen te worden. Dit alles om de veiligheid op de werkvloer te verhogen. Het is namelijk cruciaal om onveilige werksituaties en ook boetes te voorkomen. De inspectie kan zomaar eens langskomen en dan is het wel belangrijk dat alles goed voor elkaar is. Dit soort problemen kunnen voorkomen worden door jaarlijks uw magazijn te laten keuren. Hier komen een aantal aspecten bij kijken. Ten eerste dienen alle magazijnstellingen te worden gecontroleerd. Het is natuurlijk van belang dat men hier allerlei soorten objecten veilig kan opbergen. Bovendien wordt ook de vloer van het magazijn gekeurd. Zo kan de garantie worden gegeven dat interne transportmiddelen zorgeloos over de werkvloer heen kunnen bewegen. Daarnaast kan er ook aandacht worden gegeven aan zaken zoals elektrisch gereedschap, valbeveiliging en klimmateriaal.

Wanneer is het tijd voor een magazijn keuring?

Een magazijn dient jaarlijks gecontroleerd te worden op de veiligheid. Er kan namelijk veel veranderen in een relatief korte periode. Het is in ieder geval cruciaal dat uw magazijn te alle tijde een veilige werkplek is voor de medewerkers. Zij dienen de taken zonder gevaren uit te kunnen voeren. In principe worden magazijn keuringen minimaal één keer per jaar uitgevoerd. Tijdens een magazijn keuring vindt er een visuele inspectie- en beoordeling plaats van de constructies in uw bedrijf. Zo kan het zijn dat uw stellingen aan vernieuwing toe zijn, of dat er wat aanpassingen gedaan dienen te worden op het gebied van brandveiligheid. Ook is het zo dat de ARBO voorschriften na verloop van tijd kunnen veranderen. Hierdoor is het van belang dat uw magazijn up-to-date is wat betreft de meest recente regels. Bij zo’n keuring ontvangt u meteen advies over wat voor actie er beste ondernomen kan worden. Als er niks aan de hand is ontvangt u gelijk het certificaat dat een jaar geldig is. Mochten er materialen schade hebben of ontbreken dan ontvangt u van ons een offerte met een voorstel qua prijs en data voor de herstelwerkzaamheden. Als het herstel is uitgevoerd ontvangt u hieropvolgend het certificaat.

Waarom een magazijn keuring laten uitvoeren?

Magazijn keuring uit laten voeren voor een laag tarief?

Het keuren van een magazijn wordt in principe uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester. Wij beschikken over eigen ervaren en volledige gecertificeerde keurmeesters.
Aan de hand van een checklist kan er worden gecontroleerd of het magazijn aan de meest recente voorschriften voldoet. Aangezien zo’n keuring best wel grondig kan zijn is het logisch dat u denkt dat dit veel geld zal kosten. Het tegendeel is echter waar! Bij 123 Magazijninrichting kunt u vanaf € 75,00 exclusief btw uw magazijn laten keuren. Daarbij wordt u ook nog eens voorzien van een inspectierapport en een offerte voor de herstelwerkzaamheden. Op basis hiervan kunt u de benodigde aanpassingen uitvoeren in uw magazijn. Daarnaast kunt u het magazijn ook periodiek door ons laten keuren. Tijdens dit gehele proces gaan we natuurlijk zo vriendelijk mogelijk te werk. Naast de magazijn keuringen kunt u bij ons ook terecht voor de aanschaf van de volgende soorten producten: